NEVMA® Σύστημα Διαδραστικής Προβολής – Digital Signage System with Kinect


NEVMA Kinect® μια πρωτοποριακή τεχνολογία που θα σας εκπλήξει!!! Αναπτυγμένη με ίδιους πόρους από την Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ & την EXEDRON στην Θράκη.  Με το NEVMA Kinect® ξεχνάμε το ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή την αφή και χρησιμοποιούμε το ΣΩΜΑ μας!!!

Οι τεχνολογίες αλληλεπίδρασης και οι ψηφιακές οθόνες αποτελούν το μέλλον στην προβολή, την διαφήμιση και το marketing. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πρωτοπόρες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας (Microsoft®, Intel®, Google®, Amazon®, ASUS®, Samsung®) επενδύουν και παρουσιάζουν συνεχώς νέα εργαλεία & εντυπωσιακά προϊόντα διάδρασης του ψηφιακού κόσμου με την φωνή, την κίνηση , την αφή κλπ.

OpenMall AXD 84" Moninor Kiosk Nevma KinectΤο NEVMA Kinect® ξεκίνησε το 2011 όταν η ομάδα ανάπτυξης λογισμικού συμμετείχε, στα πλαίσια του προγράμματος Microsoft® TAP, να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Kinect for Windows της Microsoft®. Η Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ & η EXEDRON OE με ιδίους πόρους ξεκίνησαν να αναπτύσουν εργαλεία λογισμικού χρησιμοποιώντας το SDK για τον αισθητήρα Microsoft Kinect®.

#OpenMallAXD Κορκίδης KinectNevmaΠαρουσιάσαμε τα πρώτα δείγματα και δοκιμαστικά προιόντα στην 15η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης (7/2012 – alexpo.gr) με δυνατότητες ελέχου φυσικών σωματικών κινήσεων (Gesture Control) και μαθηματικά μοντέλα μετασχηματισμού συντεταγμένων. Το NEVMA Kinect® είχε δυνατότητα να εντοπίζει τον ενδιαφερόμενο χρήστη, να παρουσιάζει με απλές κινήσεις των χεριών κατηγορίες και προιόντα με την μορφή μιας “ψηφιακής βιτρίνας”. Παράλληλα ο χρήστης της “ψηφιακής βιτρίνας” είχε δυνατότητα Zoom ή πλοήγησης ανάμεσα σε κατηγορίες, προιόντα και χαρακτηριστικά χωρίς να αγγίζει τίποτα και χωρίς να απαιτείται καμία εκπαίδευση.

To NEVMA Kinect® δοκιμάστηκε σε πολλές διαφορετικές πρωτότυπες εφαρμογές στον χώρο της εκπαίδευσης (παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου), στην υγεία (εντός χειρουργείου σε πραγματική επέμβαση), στο εμπόριο (διαδραστική βιτρίνα, διαδραστικά ράφια), στις κατασκευές (προβολή 3D κατασκευής) κ.α.  Οι πρωτοποριακές εφαρμογές και τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν από την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. & Exedron ΟΕ δίνουν πλέον την δυνατότητα ώριμης εφαρμογής και αξιοποίησής της (π.χ. εκπαίδευση, τουρισμό, λιανικό εμπόριο, κατασκευές, βιομηχανία, υγεία, marketing).

Το 2015 το NEVMA Kinect® επιλέχθηκε ως τεχνολογία χρήσης στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (#OpenMallAXD). Το Open Mall Alexandroupolis εγκαινιάσθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και τα πληροφοριακά σημεία εγκαταστάθηκαν στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης. Το NEVMA Kinect® εγκαταστάθηκε σε δύο διαφορετικές εγκαταστάσεις υποστηρίζοντας μια 84″ -2 τετραγωνικών μέτρων οθόνη υψηλής ανάλυσης 4Κ- και μία 47″ Digital Signage οθόνη κοντά στον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Μια μοναδική τεχνολογία που έδωσε την δυνατότητα σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της πόλης να ενημερώνεται για τα εμπορικά καταστήματα, τις τρέχουσες προσφορές τους, τα μέσα μεταφοράς, τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος αλλά και να παίξει διαδραστικά παιχνίδια με απλές κινήσεις των χεριών του.

OpenMallAXD Karipidis AMEA KinectNevma  OpenMallAXD 84Mon3 Kiosk KinectNevma  OpenMallAXD 84Mon1 Kiosk KinectNevma

Στο NEVMA Kinect® διαμορφώνονται οι διάφορες εφαρμογές και δραστηριότητες σε μια πολύ κοινή στους χρήστες διεπαφή (User Interface). Μια διεπαφή παρόμοια με αυτή που συναντάει στα έξυπνα κινητά (Smartphones) ή στους υπολογιστές (Metro Style). Έτσι χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους εκπαίδευση ο χρήστης μπορεί γρήγορα και εύκολα να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές.  Το NEVMA Kinect® ενσωματώνει έξυπνη διαδραστική τεχνολογία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να βιώσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία αλληλεπίδρασης. Χρησιμοποιώντας το σώμα ως «χειριστήριο» στην παρουσίαση του ψηφιακού περιεχομένου.

Η αμεσότητα που προσφέρει το NEVMA Kinect® μεταξύ επισκέπτη και περιεχομένου, μεταμορφώνει ριζικά την προβολή και τη διαφήμιση. Έτσι εξασφαλίζει επιλεγόμενη, στοχευμένη, μετρήσιμη και αποτελεσματική παρουσίαση πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο, χαρτών, QRCode, παιχνιδιών και εφαρμογών. Οι ενέργειες είναι μετρήσιμες γιατί κάθε κίνηση, προβολή, εμφάνιση, διάρκεια ανάγνωσης στο ψηφιακό περιεχόμενο του χρήστη, καταχωρείται για στατιστική επεξεργασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των υπηρεσιών, την στρατηγική marketing, την διαφοροποίση στην προβολή και την προσωποιημένη εμφάνιση για τον χρήστη.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το NEVMAkinect-nevma Digital Signage

Οι εφαρμογές της τεχνολογίες είναι απεριόριστες από μια αίθουσα εκπαίδευσης έως ένα χώρο χειρουργείου:
Κέντρα Εμπορίου , Mall (Παρουσίαση εμπορικών καταστημάτων)
Μουσεία (Παρουσίαση πληροφοριών & εκθεμάτων)
Νοσοκομεία (Πληροφόρηση χώρων, εφαρμογές ιατρικής)
Τράπεζες (Παρουσιάσεις προιόντων σε χώρους αναμονής, εκτέλεση εργασιών)
Εταιρικό Κανάλι & Αλυσίδες (Εφαρμογές Digital Signage )
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Πληροφοριακά σημεία δρομολογίων & διαφήμιση)
Ξενοδοχεία (Προώθηση συνδυασμένων υπηρεσιών, Τουριστικές Πληροφορίες)
Super Markets (Προώθηση προιόντων, Έξυπνα Ράφια)
Δήμοι & Περιφέρειες (Τουριστικές πληροφορίες, υπηρεσίες για τον Πολίτη)
Lobbies & Αίθουσες Αναμονών (Πληροφορίες, Διαφήμιση, Διασκέδαση Gaming, Παρουσίαση χρήσιμων)
ΕστίασηΔίασκέδαση (Παρουσίαση προσφορών, Κατάλογοι, Video ONDemand)
Κομμωτήρια, Κέντρα Αισθητικής, Γυμναστήρια (Επεξήγηση Ασκήσεων, επιλογές κομμώσεων, παρουσίαση προσφορών)
Συνεργεία & Εκθέσεις Αυτοκινήτων  (Εικονικές παρουσιάσεις οχημάτων)
Ταξιδιωτικά Γραφεία (Παρουσίαση προσφορών, Προορισμών, Video on Demand)
Μεσιτικά Γραφεία (Παρουσίαση Ακινήτων, Χάρτες , Εμφάνιση φωτογραφιών & video)
Φαρμακεία  (Προωθητικές ενέργειες, παρουσίαση συμβουλών)
Εκπαιδευτήρια – Φροντηστήρια (Εμφάνιση ωρολόγιου προγράμματος, μαθημάτων, αποτελεσμάτων)
ΚατασκευαστικέςΑρχιτέκτονες (Εμφάνιση Virtual 3D σχεδίων με εικονικές περιηγήσεις)  κ.α.
Οι πρωτοποριακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. και της EXEDRON OE δίνουν πλέον την δυνατότητα ώριμης εφαρμογής και αξιοποίησής της, σε οποιοδήποτε χώρο με απεριόριστες δυνατότητες.

Οι πρωτοποριακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. και της EXEDRON OE δίνουν πλέον την δυνατότητα ώριμης εφαρμογής και αξιοποίησής της, σε οποιοδήποτε χώρο με απεριόριστες δυνατότητες.

OpenMallAXD 84Mon4 Kiosk KinectNevma OpenMallAXDKiosk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφορές στα μέσα επικοινωνίας:

– Αναφορά στο REAL.gr
– Αναφορά & Ρεπορτάς στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ
– Αναφορά & Ρεπορτάζ στην ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  (Video)
– Αναφορά & Συνέντευξη στο STATUS RADIO 94.2
– Αναφορά στο Sofokleouin.gr , iEfimerida.gr
– Αναφορά στο Insider.gr , Tsantiri.gr
– Αναφορά στο Thrakinea.gr , eThraki.com
– Αναφορά στο Gatzoli.gr ,  faros24.gr,  gkatzios.blogspot.com 
– Αναφορά στο Radio Maximum 
– Αναφορά στο Karfitsa.gr  ,  365news.gr
Αναφορά στο Μαχητής Θράκης Euro2Day.gr ,
– Αναφορά στο e-evros.gr
– Αναφορά στο ERT.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *